jueves, 5 de febrero de 2015

Extraterrestres


Diari d’hivern (11)

Extraterrestres

Molta gent està convençuda que entre nosaltres, els humans, conviuen de manera anònima, oculta i encoberta, però habitual, alienígenes, éssers, intel·ligents o no, vinguts de planetes o satèl·lits del sistema solar o de més lluny, d’estrelles diferents a la nostra, veritables àliens, alguns pacífics i amigables que expliquen acudits i d’altres violents i antipàtics que sempre estan de mal humor. Són creences difícils de demostrar perquè, fins ara, o no s’han aportat proves o aquestes, afirmen els creients, han estat segrestades pels governs malignes que ens les amaguen pensant que no estem preparats per a saber la veritat.

L’any 1964 va néixer el goril·la albí Floquet de neu, i el 1968, mentre els carrers de París s’omplien de jovenalla que volia portar la imaginació al poder, Pier Paolo Pasolini va escriure i dirigir Teorema, una pel·lícula en la que un foraster, un estrany, altera completament la vida de la família que l’acull i a la que fa menjar una mena de poma d’un famós jardí. Seduint, un per un, a tots els seus membres, els estripa igual que si els arranqués els ulls amb els dits de les mans . Quan el personatge intrús, interpretat pel Terence Stamp, se’n va res és igual, tot ha canviat per sempre com si la carn del cos els hagués abandonat o la santa visió de la llum del dia els mostrés, d’una manera sorprenent i alhora, la foscor de la nit.

S’ha de dir, però, que normalment els àliens passen absolutament desapercebuts fent la seva vida sense molestar-nos, encara que de vegades s’abstreuen de tal manera de l’entorn que els envolta que baixen la guàrdia i apareixen, sense voler ni pretendre-ho, a la nostra mirada igual que els meteors cauen del cel coberts de flames. Si no estem atents o el dia està ennuvolat, no els veurem tot i que descansin amb naturalitat al seient del costat, sigui al metro de Londres o si els portem  als braços igual com si fossin els nostres fills.

Per a bones probes del que dic aporto dues fotografies excel·lents que ens mostren caient del cel aquestes flames de les que parlo, la primera és de Serge Jaques, i la segona de Garry Winogrand, ambdós extraordinaris fotògrafs, diferents, tot i que curiosament similars.
--------------------------------------------

Diario de invierno (11)

Extraterrestres

Mucha gente está convencida de que entre nosotros, los humanos, conviven de manera anónima, oculta y encubierta, pero habitual, alienígenas, seres, inteligentes o no, venidos de planetas o satélites del sistema solar o de más lejos, de estrellas diferentes a la nuestra, verdaderos aliens, algunos pacíficos y amigables que explican chistes y otros violentos y antipáticos que siempre están de mal humor. Son creencias difíciles de demostrar porque, hasta ahora, o no se han aportado pruebas o éstas, afirman los creyentes, han sido secuestradas por los gobiernos malignos que nos las ocultan pensando que no estamos preparados para saber la verdad.

En 1964 nació el gorila albino Copito de nieve, y en 1968, mientras las calles de París se llenaban de jovenzuelos que querían llevar la imaginación al poder, Pier Paolo Pasolini escribió y dirigió Teorema, una película en la que un forastero, un extraño, altera completamente la vida de la familia que lo acoge y a la que hace comer una especie de manzana de un famoso jardín. Seduciendo, uno por uno, a todos sus miembros, los desgarra al igual que si les arrancase los ojos con los dedos de las manos. Cuando el personaje intruso, interpretado por Terence Stamp, se va nada es igual, todo ha cambiado para siempre como si la carne del cuerpo les hubiera abandonado o la santa visión de la luz del día les mostrara, de una manera sorprendente y al mismo tiempo, la oscuridad de la noche.

Hay que decir, sin embargo, que normalmente los aliens pasan absolutamente desapercibidos haciendo su vida sin molestarnos, aunque a veces se abstraen de tal modo del entorno que les rodea que bajan la guardia y aparecen, sin querer ni pretenderlo, a nuestra mirada igual que los meteoros caen del cielo cubiertos de llamas. Si no estamos atentos o el día está nublado, no los veremos aunque descansen con naturalidad en el asiento de al lado en el metro de Londres o si los llevamos en los brazos igual como si fueran nuestros hijos.

Para buenas pruebas de lo que digo aporto dos fotografías excelentes que nos muestran cayendo del cielo estas llamas de las que hablo, la primera es de Serge Jaques, y la segunda de Garry Winogrand, ambos extraordinarios fotógrafos, diferentes aunque en este caso curiosamente similares.