martes, 30 de mayo de 2017

Tot allò que no és diferent és indiferent.
Diari de primavera (13)

Tot allò que no és diferent és indiferent.

Qualsevol psicòleg amb una mínima formació sap que les qüestions referides a la identitat son cabdals i fonamentals. Fonamentals en el sentit que són els fonaments de l’edifici de la personalitat que s’enlaira gràcies a ells. Això ho sap un psicòleg ben format, a  l’igual que el més inexpert dels comunicadors o especialista en marca. Per això l’Albert sempre em diu i m’assenyala que tot allò que no és diferent és indiferent. Sembla fàcil d’entendre, però la suggestió, el glamour que per a molts humans i humanes representa la comunitat de formigues, abelles o tèrmits, és poderosa, una societat uniforme sense conflictes gràcies a que  tot és indiferent perquè és un món on no hi ha res que sigui diferent.

Per això sóc un fan d’en Sheldon Cooper i la seva fascinació per les banderes que, entre moltes altres coses, salven vides.

La cosa és fàcil i no cal dir res més excepte subscriure’s a la seva pàgina web en l’apartat de Fun with flags, i seguir les seves entretingudes i instructives exposicions a youtube. Us deixo amb una d’elles on, bàsicament, es parla de la bonica bandera de Nebraska, terra on va néixer la preciosa amiga seva, la dolça Penny, que també surt en aquesta lliçó d’avui.

De res, a disposar.


 Bandera de Nebraska


Diario de primavera (13)

Todo lo que no es diferente es indiferente.

Cualquier psicólogo con una mínima formación sabe que las cuestiones referidas a la identidad son primordiales y fundamentales. Fundamentales en el sentido de que son los cimientos del edificio de la personalidad que se eleva gracias a ellos. Esto lo sabe un psicólogo bien formado, al igual que el más inexperto de los comunicadores o especialista en marca. Por ello Albert siempre me dice y me señala que todo lo que no es diferente es indiferente. Parece fácil de entender, pero la sugestión, el glamour que para muchos humanos y humanas representa la comunidad de hormigas, abejas o termitas, es poderosa, una sociedad uniforme sin conflictos gracias a que todo es indiferente porque es un mundo donde no hay nada que sea diferente.

Por eso soy un fan de en Sheldon Cooper y su fascinación por las banderas que, entre otras muchas cosas, salvan vidas.

La cosa es fácil y no hace falta decir nada más excepto suscribirse a su página web en el apartado de Fun with flags, y seguir sus amenas e instructivas exposiciones en youtube. Os dejo con una de ellas donde, básicamente, se habla de la hermosa bandera de Nebraska, tierra donde nació su preciosa amiga, la dulce Penny, que también sale en esta lección de hoy.


De nada, a disponer.