viernes, 13 de octubre de 2017

Institut Lluïsa Cura
Aquesta és una fotografia de primers dels anys 30 del segle passat on es veu a la meva mare, senyalada amb un cercle vermell, en una sortida a la platja organitzada per membres de l’escola Lluïsa Cura.

La Lluïsa Cura ha estat sempre el meu col·legi electoral, i així ho va ser també el passat dia 1 d’octubre on vaig anar a votar com sempre. Bé, com sempre no.

Així que també em permeto reproduir el text que han penjat a les seves finestres la Comunitat educativa ECAT Institut Lluïsa Cura.


Davant els fets gravíssims ocorreguts a Catalunya aquest 1 d’octubre.
La comunitat educativa de l’ECAT Institut Lluïsa Cura volem manifestar el següent:
1.    Ens solidaritzem amb tots els ferits durant les actuacions policials que considerem impròpies d’un estat democràtic i que violen drets fonamentals, com els de reunió i llibertat d’expressió.

2.    Ens solidaritzem amb els companys i companyes docents, no docents, alumnes i exalumnes  d’altres instituts  que han rebut cops, amenaces o han estat coaccionats pel simple fet d’obrir les escoles.

3.    Condemnem les càrregues i el maltractament contra ciutadans que s’expressaven pacíficament i democràtica a través del seu vot.

4.    Judicialitzar i violentar un conflicte polític no és bo per ningú. L’ús de la força no servirà per resoldre un problema que exigeix solucions democràtiques.

5.    Finalment, volem agrair a tots els ciutadans –molts d’ells veïns i veïnes del nostre institut– el suport, compromís i implicació en la defensa del centre que va fer possible que es pogués mantenir obert i que el poble s’hi pogués expressar lliurement.

Barcelona 2 d’octubre de  2017
També us convidem a veure el següent vídeo

Comunitat educativa ECAT Institut Lluïsa Cura  
----------------------

La darrera foto és de la nit esperant el recompte.