lunes, 2 de mayo de 2016

Les eleccions.


Diari de primavera (9)

Les eleccions.

En aquests dies presents és inevitable parlar d’eleccions al Congrés després de veure com els partits polítics espanyols no han pogut ni sabut acordar un govern.

Però parlar de política sempre és una cosa tan relliscosa com ho pugui ser caminar amb sabates de sola fina pel gel. Així doncs, cal triar molt bé el calçat quan un decideix visitar l’Antàrtida en ple hivern austral. Per sort, la tecnologia actual en relació a la vestimenta polar ens ofereix un excel·lent i extens repertori per a no acabar patinant ni congelats al mig de d’aquest paisatge que tant agrada als pingüins, s’ha d’advertir, però, que malgrat aquesta amplia oferta, res no és fàcil.

Avui mateix, a la Vanguardia de Barcelona en Carles Casajuana, en el seu article El Laberint de les línies roges, ens parla que no fa pas encara deu anys corria per Brussel·les la broma de que la construcció europea permetria agafar el millor de cada país, un cotxe alemany, un xef francès, una casa anglesa, una amant italiana, etc., curiosament no deien res d’Espanya.

Aquestes circumstàncies extraordinàries en la història del continent, estaven convençuts els polítics europeus, crearia una Europa ideal en la que tots ells somiaven, però que, malgrat això, s’havia d’anar molt en compte de no equivocar-se en la elecció i triar, per exemple, un cotxe italià, un xef anglès, una casa francesa, etc.

Curiosament, la broma tramesa pel senyor Casajuana en el seu article no esmenta quina o qui pot ser l’amant equivocat; potser l’articulista no vol ferir les sensibilitats nacionals en relació a les capacitats amatòries dels europeus i les europees, tot i que ja esmenta que les (en femení) millors amants són les italianes, no sé per quina raó fa una afirmació d’aquesta magnitud, tan agosarada, perquè per a afirmar tal cosa un ha d’haver tingut diverses i suficients experiències sexuals amb senyores o senyors de cadascuna de les nacions europees com per consolidar un criteri adequat en relació a tan delicada qüestió.

Seguint el tòpic més vulgar caldria haver esperat que assenyalés a les franceses, però en aquesta mena d’assumptes de llit ja se sap que sempre és millor caure en gràcia que ser graciós. Jo, he de reconèixer, m’agraden molt les germàniques en general, i més encara si són fortes i fermes, sòlides i robustes, i no em desagradaria gens ni mica a tenir una relació eròtica amb una teutona formosa que em passés dos pams d’alçada i pesés deu quilos més que jo.

En definitiva, en els temps de confusió que vivim on res és el que sembla i on les mans netes en realitat estan brutes, en política i en la vida es bo no equivocar-se. Què faran, doncs, els espanyols en les properes eleccions?, confondran, com em passa a mi sovint, l’aspiradora amb la liquadora?, el televisor amb la rentadora?, el comandament a distància amb el mòbil?, sabran triar el marit adequat i l’amant correcte?, o bé el confondran amb un barret panamà?

No en tinc ni idea, i no la tinc perquè a aquestes alçades de la meva vida, en realitat, no estic ja segur de gairebé res, fins l’extrem que començo a considerar molt seriosament que les aspiradores siguin una joguina eròtica i que el barret que porto al cap es digui Encarnita.

-----------------------------------------

Diario de primavera (9)

Las elecciones.

En estos días presentes es inevitable hablar de elecciones al Congreso después de ver como los partidos políticos españoles no han podido ni sabido acordar un gobierno.

Pero hablar de política siempre es algo tan resbaladizo como lo pueda ser caminar con zapatos de suela fina por el hielo. Así pues, hay que elegir muy bien el calzado cuando uno decide visitar la Antártida en pleno invierno austral. Por suerte, la tecnología actual en relación a la vestimenta polar nos ofrece un excelente y extenso repertorio para no terminar patinando ni congelados en medio de este paisaje que tanto gusta a los pingüinos, hay que advertir, no obstante, que a pesar de esta amplia oferta, nada es fácil.

Hoy mismo, en la Vanguardia de Barcelona Carles Casajuana, en su artículo El Laberinto de las líneas rojas, nos habla de que no hace todavía diez años corría por Bruselas la broma de que la construcción europea permitiría coger lo mejor de cada país, un coche alemán, un chef francés, una casa inglesa, una amante italiana, etc., curiosamente no decían nada de España.

Estas circunstancias extraordinarias en la historia del continente, estaban convencidos los políticos europeos, crearía una Europa ideal en la que todos ellos soñaban, pero que, sin embargo, había que tener mucho cuidado de no equivocarse en la elección y elegir, por ejemplo, un coche italiano, un chef inglés, una casa francesa, etc.

Curiosamente, la broma relatada por el señor Casajuana en su artículo no menciona qué o quién puede ser el amante equivocado; quizás el articulista no quiere herir las sensibilidades nacionales en relación a las capacidades amatorias de los europeos y las europeas, aunque ya menciona que las (en femenino) mejores amantes son las italianas, no sé por qué razón hace una afirmación de esta magnitud, tan atrevida, porque para afirmar tal cosa uno debe de haber tenido varias y suficientes experiencias sexuales con señoras o señores de cada una de las naciones europeas como para consolidar un criterio adecuado en relación a tan delicada cuestión.

Siguiendo el tópico más vulgar se debería haber esperado que señalara a las francesas, pero en este tipo de asuntos de cama ya se sabe que siempre es mejor caer en gracia que ser gracioso. Yo, debo reconocer, me gustan mucho las germanas en general, y más aún si son fuertes, sólidas y robustas, y no me desagradaría en absoluto tener una relación erótica con una teutona hermosa que me pasara dos palmos de altura y pesara diez kilos más que yo.

En definitiva, en los tiempos de confusión que vivimos donde nada es lo que parece y donde las manos limpias en realidad están sucias, en política y en la vida es bueno no equivocarse. ¿Qué harán, pues, los españoles en las próximas elecciones?, ¿confundirán, como me pasa a mí a menudo, la aspiradora con la licuadora?, ¿el televisor con la lavadora?, ¿el mando a distancia con el móvil?, ¿sabrán elegir el marido adecuado y el amante correcto?, ¿o bien lo confundirán con un sombrero panamá?

No tengo ni idea, y no la tengo porque a estas alturas de mi vida, en realidad, no estoy ya seguro de casi nada, hasta el extremo de que empiezo a considerar muy seriamente que las aspiradoras sean un juguete erótico y que el sombrero que llevo en la cabeza se llame Encarnita.