lunes, 1 de octubre de 2018

La dignitat i la vergonya.Diari de tardor (2)

La dignitat i la vergonya.


Igual que es va separar Sudamèrica d’Àfrica s’està separant Catalunya d’Espanya, però a una velocitat de vertigen. L’u d’octubre significa un abans i un després i Espanya i els espanyols encara no en són conscients.

La dignitat que els catalans vam assolir avui fa un any va ser directament proporcional a la vergonya d’aquest trist estat espanyol, dels seus patricis i de la seva pleb, i el que l’ha bastit i donat forma i esperit durant segles, el dret de conquesta al que no renunciaran mai. No ho faran ni ho podran fer perquè deixarien de ser ells, l’escorpí que mata a la granoteta quan l’ajuda a travessar el riu permetent que pugi al seu llom.

La independència de Catalunya no és pas cap amenaça per Espanya, és una oportunitat. La democràcia a Espanya es juga a Catalunya i els espanyols encara no s’han adonat. Si no ho fan aviat l’acabaran perdent.

Així han estat, així són i així seran les coses.

----------------

Al igual que se separó Sudamérica de África se está separando Cataluña de España, pero a una velocidad de vértigo. El uno de octubre significa un antes y un después y España y los españoles aún no son conscientes.

La dignidad que los catalanes logramos hoy hace un año fue directamente proporcional a la vergüenza de este triste estado español, de sus patricios y de su plebe, y aquello que lo ha construido y dado forma y espíritu durante siglos, el derecho de conquista al que no renunciarán nunca. No lo harán ni lo podrán hacer porque dejarían de ser ellos, el escorpión que mata a la ranita cuando la ayuda a atravesar el río permitiendo que suba a su lomo.

La independencia de Cataluña no es ninguna amenaza para España, es una oportunidad. La democracia en España se juega en Cataluña y los españoles aún no se han dado cuenta. Si no lo hacen pronto acabarán perdiéndola completamente.

Así han sido, así son y así serán las cosas.