lunes, 18 de septiembre de 2017

Què volen aquesta gent?
Diari d’estiu (18)

Què volen aquesta gent?

Aquestes dies corre per la web una frase de Eduardo Galeano que s’està mostrant certa i oportuna:  "Si votar servís per canviar alguna cosa, ja estaria prohibit."

Ahir vaig llegir al National Cat el següent:

Quan ens anàvem a acomiadar, enmig del carrer, la meva amiga ha mirat discretament al voltant que ningú ens escoltés i m’ha dit, en veu baixa, “aquesta nit la gent penjarà cartells”. En veu baixa. I se m’ha fet inevitable pensar que hem tornat 40 anys enrere; se m’ha fet inevitable reviure els fantasmes dels temps dels meus pares i els meus avis; d’aquella Espanya que sempre expulsa lluny la meitat d’ella mateixa. Aquella Espanya sinistra com el míting amb què Rajoy ha començat la campanya del no aquest divendres a Barcelona. Com va dir Sartre, estem condemnats a ser lliures. Per això sempre n'hi haurà que s’estimaran més continuar sent esclaus.

En veu baixa, David González

----------------------------------

Diario de verano (18)

Qué quiere esta gente?

Estas días corre por la web una frase de Eduardo Galeano que se está mostrando cierta y oportuna: "Si votar sirviera para cambiar algo, ya estaría prohibido."

Ayer leí en el National Cat lo siguiente:

Cuando nos íbamos a despedir, en medio de la calle, mi amiga ha mirado discretamente alrededor que nadie nos escuchara y me ha dicho, en voz baja, "esta noche la gente colgará carteles". En voz baja. Y se me ha hecho inevitable pensar que hemos vuelto 40 años atrás; se me ha hecho inevitable revivir los fantasmas de los tiempos de mis padres y mis abuelos; de aquella España que siempre expulsa lejos a la mitad de ella misma. Aquella España siniestra como el mitin con que Rajoy ha empezado la campaña del no este viernes en Barcelona. Como dijo Sartre, estamos condenados a ser libres. Por eso siempre los habrá que preferirán seguir siendo esclavos.

En veu baixa, David González