martes, 30 de mayo de 2017

Tot allò que no és diferent és indiferent.
Diari de primavera (13)

Tot allò que no és diferent és indiferent.

Qualsevol psicòleg amb una mínima formació sap que les qüestions referides a la identitat son cabdals i fonamentals. Fonamentals en el sentit que són els fonaments de l’edifici de la personalitat que s’enlaira gràcies a ells. Això ho sap un psicòleg ben format, a  l’igual que el més inexpert dels comunicadors o especialista en marca. Per això l’Albert sempre em diu i m’assenyala que tot allò que no és diferent és indiferent. Sembla fàcil d’entendre, però la suggestió, el glamour que per a molts humans i humanes representa la comunitat de formigues, abelles o tèrmits, és poderosa, una societat uniforme sense conflictes gràcies a que  tot és indiferent perquè és un món on no hi ha res que sigui diferent.

Per això sóc un fan d’en Sheldon Cooper i la seva fascinació per les banderes que, entre moltes altres coses, salven vides.

La cosa és fàcil i no cal dir res més excepte subscriure’s a la seva pàgina web en l’apartat de Fun with flags, i seguir les seves entretingudes i instructives exposicions a youtube. Us deixo amb una d’elles on, bàsicament, es parla de la bonica bandera de Nebraska, terra on va néixer la preciosa amiga seva, la dolça Penny, que també surt en aquesta lliçó d’avui.

De res, a disposar.


 Bandera de Nebraska


Diario de primavera (13)

Todo lo que no es diferente es indiferente.

Cualquier psicólogo con una mínima formación sabe que las cuestiones referidas a la identidad son primordiales y fundamentales. Fundamentales en el sentido de que son los cimientos del edificio de la personalidad que se eleva gracias a ellos. Esto lo sabe un psicólogo bien formado, al igual que el más inexperto de los comunicadores o especialista en marca. Por ello Albert siempre me dice y me señala que todo lo que no es diferente es indiferente. Parece fácil de entender, pero la sugestión, el glamour que para muchos humanos y humanas representa la comunidad de hormigas, abejas o termitas, es poderosa, una sociedad uniforme sin conflictos gracias a que todo es indiferente porque es un mundo donde no hay nada que sea diferente.

Por eso soy un fan de en Sheldon Cooper y su fascinación por las banderas que, entre otras muchas cosas, salvan vidas.

La cosa es fácil y no hace falta decir nada más excepto suscribirse a su página web en el apartado de Fun with flags, y seguir sus amenas e instructivas exposiciones en youtube. Os dejo con una de ellas donde, básicamente, se habla de la hermosa bandera de Nebraska, tierra donde nació su preciosa amiga, la dulce Penny, que también sale en esta lección de hoy.


De nada, a disponer.

2 comentarios:

Francesc Puigcarbó dijo...

En Sheldon està com un llum, he vist episodis de tan en tant de Big Bang Teory pero no la segueixo fidelment, no sabia aixó de les banderes. De les banderes deia Fuster: Totes les banderes són capcioses. Fieu-vos més dels banderers que no dels colors.....

salut

El peletero dijo...

El Fuster era un home desconfiat que de vegades semblava el Sant Cristo pistoler d’en Miquel Calzada. Això és una cosa que, malauradament, els passa a la majoria de persones saberudes i alhora aplaudides. També a cantants de rock i gent que es posen a córrer com en Forrest Gump. És a dir, també hi ha persones que es comporten com a banderes en el sentit que tu ho afirmes. Ep, no dic que el Fuster ho fos.

Les banderes capcioses?, home! igual que ho són les armes, depèn de la persona. Les de la platja que ens indiquen el risc de prendre un bany no crec que ho siguin. Les banderes dels vaixells tampoc, etc. La blanca en absolut, igual que la pirata que no en té res de capciosa, et diu exactament què pretenen els que l’enarboren i el que segurament et passarà si t’enxampen, és a dir, és una bandera sincera que no enganya, té els millors atributs que es poden demanar a un símbol, senyal, signe...

Ja sé el que vols dir, Francesc, perfectament, i estic segur que tu també saps el que jo pretenc dir amb una mica d’humor.

El Sheldon Cooper sí, està completament boig, talment com un llum, però la gràcia moral de la sèrie es troba en els seus amics que, malgrat tot, l’aguanten i l’estimen.

Ah!, la disciplina que estudia les banderes és la vexil•lologia.

https://es.wikipedia.org/wiki/Vexilolog%C3%ADa

Salut