jueves, 3 de julio de 2014

Les portes del CelDiari d’estiu (4)

Les portes del Cel.

Un bon amic m’acaba de proporcionar un dels més contundents i poc refinats consells que mai havia sentit referit a una noia en concret, m’ha dit clar i català: millor que t’ho facis amb una nina inflable que amb aquesta xicota. La xicota té 48 anys i és un veritable desastre.

En realitat no tenia ni tinc pas ganes de fer-m’ho ni amb aquesta noia ni amb cap altra, guapa, lletja, llesta o estúpida. Ha estat un malentès, només era un comentari sobre algú que conec entre la molta gent que passa per la meva botiga i que m’explica la seva vida, que no venen a comprar  i sí, en canvi, a buidar el pap, a treure el que tenen dins dels budells i que els hi costa pair. El meu era només un comentari sense intenció, com ja dic, però el meu amic ha pensat que li demanava la seva opinió sobre si devia o no devia tenir o intentar tenir relacions sexuals amb aquest desastre de noia, res més lluny del meu pensament. Repeteixo, ni amb aquesta ni amb cap altre.

Gairebé sempre són dones les que em visiten, els homes som molt més tímids, ens costa despullar-nos emocionalment. M’expliquen de tot i moltes vegades, la veritat, no sé què pensar, encara que també, com li dic sempre a un altre amic meu, en Guifré:

-Quan un home et pregunta si has anat a comprar el pa, què està intentant saber?

En Guifré em respon de manera ràpida i decidida i sense pensar-s’ho dues vegades:

-Vol saber si has anat a comprar el pa.

-I quan és una dona qui t’ho pregunta?- afegeixo.

-Aleshores pot voler saber qualsevol cosa menys si has anat o no a comprar el pa- em respon també contundent i segur.

El meu amic Guifré, però, creu també com tothom que en aquesta vida ha d’imperar el carpe diem, per aquesta raó darrerament estic reben, per part seva i dels meus altres amics i coneguts, un bombardeig constant, sense treva ni descans, sobre al pas del temps i el seu correcte aprofitament, tempus fugit, un riu que fuig per a no tornar més. Un temps, diuen també assenyalant-me acusadorament amb l’índex, que corre en contra nostra i que les oportunitats perdudes mai més es tornen a presentar. A quina mena d’oportunitats es refereixen? Evidentment a les sexuals, de les oportunitats laborals ni me’n parlen, això demostra la situació en la que es troba el país, penso jo.

En Guifré s’ha apuntat a Meeting i en  Felip, un altre amic, a Badoo. Segons el primer al ser Meeting de pagament la gent està més seleccionada, més filtrada que a Badoo, que al ser gratuït hi va a parar tota la purria. El cas és que en Felip no ha trigat ni una setmana a aconseguir novia, una txeca que treballa a Alacant, i en Guifré ja porta un munt de trobades d’èxit, i quan dic d’èxit em refereixo exclusivament a fantàstics caps de setmana sexuals.  Ambdós, en Felip i en Guifré, llueixen un esplèndid somrís de felicitat que els hi va d’orella a orella. En Guifré té, si més no, el bon gust de no enviar-me fotografies dels seus “ligues”, en canvi, en Felip m’envia fotos de la txeca i ell fent-se petonets. Les imatges són inenarrables.

Sigui com sigui, és cert que tothom em parla de la necessitat de viure el present, d’això tan abstracte que la gent anomena: “viure la vida”, què és viure la vida? Que vagi de festa, em responen segurs, que em diverteixi, que surti amb dones, quantes més millor, que faci tots els polvos que pugui, que folli sense parar i amb tot allò que es mogui, camini, repti, nedi o voli, sigui mascle, femella o el que se’m posi per davant, mamífer o rèptil. Que un clau treu un altre clau i mil coses més. I em pregunten sorpresos que com és que encara no tinc una altra novia i un parell o tres d'amants com a mínim quan ja fa l’eternitat de sis mesos que es va morir la meva novia i que ja em toca. No sé què em toca.

La Heidi va ser un personatge de dibuixos animats, però també és una noia nord-americana d’uns quaranta anys de San Diego, Califòrnia, que està a Barcelona passant les vacances. És professora i ensenya als emigrants mexicans anglès i ciutadania dels EEUU. Darrerament ha demanat a la seva escola que li redueixi les hores de classe pera  no arribar al mínim necessari que l’obligaria per llei a contractar una assegurança mèdica perquè no la pot pagar.

-Aleshores què fas quan et trobes malament i estàs malalta?-, li he preguntat.

-Passo directament la frontera i busco un metge mexicà que són molt més barats i millors que els californians que, a més, treballen a disgust i amargats perquè sempre pensen que cobren massa poc i et tracten malament. I tenen molta por a equivocar-se i que els denunciïs i els hi facis malbé la vida.  Aquí teniu sort que la medicina és gratuïta-, em va dir.

-No!!-  li vaig contestar, -no ho és pas de gratuïta, és caríssima i fins ara molt bona, el que passa és que la paguem entre tots amb els nostres impostos.

-Ah!!, no ho sabia, em pensava que era gratuïta.

-Dona!, no hi ha res gratuït en aquesta vida, els metges bé han de cobrar, no?, les instal·lacions s’han de mantenir en bon estat, no?

-Sí, és clar, mirat així tens raó.

L’Ala és una dona russa del Caucas, d’un poblet a prop de la frontera amb Txetxènia. Ja passa dels cinquanta, està sola i viu i treballa a Barcelona cuidant a una dona gran dependent. Dorm a casa de la senyora que cuida, va a comprar, neteja el pis, cuina per les dues, la renta, la dutxa, la treu a passejar i li dona conversa. No té res a veure amb les típiques famílies russes de classe mitja que visiten la ciutat atretes pel seu atractiu i plenes de bitlles de banc a les butxaques. Ni tampoc s’assembla a un gigoló rus guapíssim i jove, alt i ros que tinc com a client que de tant en tant em compra coses per a les seves amigues.

-Estaran contentes les teves amigues- li dic amb picardia.

-Les meves amigues sempre estan contentes amb mi-, em respon amb un somrís que les deu enamorar.

-Quina edat tenen les teves clientes?- li pregunto.

-Qualsevol edat, la qüestió no són els anys, són els diners que tenen o no tenen per pagar els meus serveis. En el sexe no hi compte l’edat, només les ganes. I el diner és el millor afrodisíac que conec. Saps de què et parlo?

-Sí, ho sé, no en tinguis cap dubte, els pelleters coneixem aquest poder.

Els dissabtes i els diumenges l’Ala té festa i se’n va a passejar per Barcelona, se seu en un bar de la Avinguda de Roma a prendre un té, a mirar la televisió i a fer mitja, o al menys això és el que diu que fa. M’explica que ara, segons sembla, des del final de la darrera guerra, a Txetxènia és viu molt tranquil, la seva mare té allí a prop, al poblet on va néixer, una petita casa al camp on conrea un hort. També té un fill gran que viu a Mosca del que no parla gaire. Jo li dic que ella podria trobar molt bona feina fent de traductora o intèrpret de rus, però no m’escolta.

Quan torno cap a casa, als vespres, als bancs del carrer estan ocupats per homes magrebins que xerren de manera distesa i amigable sobre les seves coses mentre les famílies de filipins s’encaminen cap a casa amb els fills jugant i corrent encara al seu voltant amb les darreres reserves d’energia que els hi queden malgrat l’hora que és.

Al meu barri, però, hi hagut darrerament un moviment estratègic molt important que ha afectat a les prostitutes xineses que han perdut les cantonades claus que fins ara ocupaven expulsades per unes altres noies que no sé d’on venen, que encara no sé situar geogràficament en un atlas, ignoro si son nacionals o llatines o filles d’una barreja racial indeterminada, això sí, totes són ja grans i se les veu a les pobres una mica atrotinades, arrugades, envellides i amb molta “mili” al damunt o, millor dit, entre les cames.

L’Ala afirma convençuda que el President Putin ho està fent molt bé i espera, diu ella, a veure si d’una vegada i per fi els hi fum una bona pallissa als podrits ucraïnesos que no es mereixen ni una engruna de pa, que tot són uns nazis i una colla de mafiosos i que estaria molt bé que els hi tallessin el subministrament de gas el proper hivern a veure si es congelen i deixen d’emprenyar.  

Els meus amics tenen raó, els dies passen com un riu i la xafogor ja m’ha fet oblidar que no fa pas gaire era primavera i vam celebrar Sant Joan i Sant Pere, el sant de l’àliga i el sant de les claus que obren i tanquen les portes del Cel.

 ----------------------------------------------------------------

Diario de verano (4)

Las puertas del Cielo.

Un buen amigo me acaba de proporcionar uno de los más contundentes y poco refinados consejos que nunca había oído referido a una muchacha en concreto, me ha dicho claro y catalán: mejor que te lo hagas con una muñeca hinchable que con esta chica. La chica tiene 48 años y es un verdadero desastre.

En realidad no tenía ni tengo ganas de hacérmelo ni con esta chica ni con ninguna otra, guapa, fea, lista o estúpida. Ha sido un malentendido, sólo era un comentario sobre alguien que conozco entre la mucha gente que pasa por mi tienda y que me cuenta su vida, que no vienen a comprar y sí, en cambio, a vaciar el buche, a sacar lo que tienen dentro de los intestinos y que les cuesta digerir. El mío era sólo un comentario sin intención, como ya digo, pero mi amigo ha pensado que le pedía su opinión sobre si debía o no debía tener o intentar tener relaciones sexuales con este desastre de chica, nada más lejos de mi pensamiento. Repito, ni con esta ni con ninguna otra.

Casi siempre son mujeres las que me visitan, los hombres somos mucho más tímidos, nos cuesta desnudarnos emocionalmente. Esas mujeres me cuentan de todo y muchas veces, la verdad, no sé qué pensar, aunque también, como le digo siempre a Guifré, otro amigo mío:

-Cuando un hombre te pregunta si has ido a comprar el pan, ¿qué está intentando saber?

Guifré me responde de manera rápida y decidida y sin pensarlo dos veces:

-Quiere saber si has ido a comprar el pan.

-¿Y cuando es una mujer quien te pregunta? - Añado.

-Entonces puede querer saber cualquier cosa menos si has ido o no a comprar el pan- me responde también contundente y seguro.

Mi amigo Guifré, sin embargo, cree asimismo como todo el mundo que en esta vida debe imperar el carpe diem, por esta razón últimamente estoy recibiendo, por su parte y las de mis otros amigos y conocidos, un bombardeo constante, sin tregua ni descanso, sobre el paso del tiempo y su correcto aprovechamiento, tempus fugit, un río que huye para no volver más. Un tiempo, dicen también señalándome acusadoramente con el índice, que corre en nuestra contra y que las oportunidades perdidas nunca más se vuelven a presentar. ¿A qué tipo de oportunidades se refieren? Evidentemente a las sexuales, de las oportunidades laborales ni me hablan, esto demuestra la situación en la que se encuentra el país, pienso yo.

Guifré se ha apuntado a Meeting y Felipe, otro amigo, a Badoo. Según el primero al ser Meeting de pago la gente está más seleccionada, más filtrada que en Badoo, que al ser gratuito va a parar toda la chusma. El caso es que Felipe no ha tardado ni una semana en conseguir novia, una checa que trabaja en Alicante, y Guifré ya lleva un montón de encuentros de éxito, y cuando digo de éxito me refiero exclusivamente a fantásticos fines de semana sexuales. Ambos, Felipe y Guifré, lucen una espléndida sonrisa de felicidad que les va de oreja a oreja. Guifré tiene, al menos, el buen gusto de no enviarme fotografías de sus "ligues", en cambio, Felipe me envía fotos de la checa y él dándose besitos. Las imágenes son inenarrables.

Sea como sea, es cierto que todo el mundo me habla de la necesidad de vivir el presente, de eso tan abstracto que la gente llama "vivir la vida", ¿qué es vivir la vida? Que vaya de fiesta, me responden seguros, que me divierta, que salga con mujeres, cuantas más mejor, que eche todos los polvos que pueda, que folle sin parar y con todo lo que se mueva, camine, repte, nade o vuela, sea ​​macho, hembra o lo que se me ponga por delante, mamífero o reptil. Que un clavo saca otro clavo y mil cosas más. Y me preguntan sorprendidos que cómo es que todavía no tengo otra novia y un par o tres de amantes como mínimo cuando hace ya la eternidad de seis meses que murió mi novia y que ya me toca. No sé qué me toca.

Heidi fue un personaje de dibujos animados, pero también es una chica norteamericana de unos cuarenta años de San Diego, California, que está en Barcelona pasando las vacaciones. Es profesora y enseña a los emigrantes mexicanos inglés y ciudadanía de los EEUU. Últimamente ha pedido a su escuela que le reduzca las horas de clase pera no llegar al mínimo necesario que la obligaría por ley a contratar un seguro médico que no puede pagar.

-Entonces ¿qué haces cuando te encuentras mal y estás enferma? -, le he preguntado.

-Paso directamente la frontera y busco un médico mexicano que son mucho más baratos y mejores que los californianos que, además, trabajan a disgusto y amargados porque siempre piensan que cobran demasiado poco y te tratan mal. Y tienen mucho miedo a equivocarse y que los denuncies y les malogres la vida. Aquí tiene ustedes suerte que la medicina es gratuita- me dijo.

-¡No! - le contesté, -no lo es de gratuita, es carísima y hasta ahora muy buena, lo que pasa es que la pagamos entre todos con nuestros impuestos.

-¡Ah!, No lo sabía, pensaba que era gratuita.

-¡Mujer!, No hay nada gratuito en esta vida, los médicos bien han de cobrar, ¿no?, Las instalaciones deberán mantenerse en buen estado, ¿no?

-Sí, claro, mirado así tiene razón.

Ala es una mujer rusa del Cáucaso, de un pueblo cercano a la frontera con Chechenia. Ya pasa de los cincuenta, está sola y vive y trabaja en Barcelona cuidando a una anciana dependiente. Duerme en casa de la señora que cuida, va a comprar, limpia el piso, cocina para las dos, la lava, la ducha, la saca a pasear y le da conversación. No tiene nada que ver con las típicas familias rusas de clase media que visitan la ciudad atraídas por su encanto y llenas de billetes de banco en los bolsillos. Ni tampoco se parece a un gigoló ruso guapísimo y joven, alto y rubio que tengo como cliente que de vez en cuando me compra cosas para sus amigas.

-Estarán contentas tus amigas- le digo con picardía.

-Mis amigas siempre están contentas conmigo-, me responde con una sonrisa que las debe enamorar.

¿Qué edad tienen tus clientes? - Le pregunto.

-Cualquier edad, la cuestión no son los años, es el dinero que tienen o no tienen para pagar mis servicios. En el sexo no cuenta la edad, sólo las ganas, y el dinero es el mejor afrodisíaco que conozco. ¿Sabes de qué te hablo?

-Sí, lo sé, no tengas ninguna duda, los peleteros conocemos bien ese poder.

Los sábados y los domingos Ala tiene fiesta y se va a pasear por Barcelona, se sienta en un bar de la Avenida de Roma a tomar un té, a mirar la televisión y a hacer ganchillo, o al menos eso es lo que dice que hace. Me cuenta que ahora, al parecer, desde el final de la última guerra, en Chechenia hay mucha tranquilidad, su madre tiene allí cerca, en el pueblo donde nació, una pequeña casa en el campo donde cultiva un huerto. También tiene un hijo mayor que vive en Moscú del que no habla mucho. Le digo que ella podría encontrar un buen trabajo haciendo de traductora o intérprete de ruso, pero no me escucha.

Cuando vuelvo a casa, por las noches, los bancos de la calle están ocupados por hombres magrebíes que hablan de manera distendida y amigable sobre sus cosas mientras las familias de filipinos se encaminan a casa con los hijos jugando y corriendo todavía a su alrededor gracias a las últimas reservas de energía que les quedan a pesar de lo tarde que ya es.

En mi barrio, no obstante, ha habido últimamente un movimiento estratégico muy importante que ha afectado a las prostitutas chinas que han perdido las esquinas claves que ocupaban hasta ahora expulsadas por otras chicas que ignoro de dónde vienen, que todavía no sé situar geográficamente en un atlas, no sé si son nacionales o latinas o hijas de una mezcla racial indeterminada, eso sí, todas son ya mayores y se las ve a las pobres un poco ajadas, arrugadas, envejecidas y con mucha "mili" encima o, mejor dicho, entre las piernas.

Ala afirma convencida que el Presidente Putin lo está haciendo muy bien y espera, dice ella, a ver si de una vez y por fin les da una buena paliza a esos podridos ucranianos que no se merecen ni una migaja de pan, que son todos unos nazis y una banda de mafiosos y que estaría muy bien que les cortaran el suministro de gas el próximo invierno a ver si se congelan y dejan de fastidiar.

Mis amigos tienen razón, los días pasan como un río y el bochorno ya me ha hecho olvidar que no hace mucho era primavera y celebramos San Juan y San Pedro, el santo del águila y el santo de las llaves que abren y cierran las puertas del Cielo.2 comentarios:

Marga dijo...

Yo también me pregunto qué narices es eso de vivir la vida y la mayor parte de las veces mi respuesta es que con "vivir la vida" suelen referirse a vivirla sin ser consciente de nada ni siquiera de estar viviéndola... deprisa, deprisa, querido amigo, y todavía me pregunto que de dónde las prisas, hacia dónde y para qué. Yo estoy más con los bereberes que aseguran que la prisa mata. Y la tontería y las falsas apreciaciones y los consejos innecesarios... vale, matar no mataran pero son tan absurdos que...

Y también tengo amigos sumergidos en esa extraña búsqueda de portales de encuentros o llámese cómo quiera, en busca del grial que vaya usted a saber porqué se lo imaginan oculto tras órganos sexuales. O encuentros sin trascendencia, salvo la de un orgasmo, si lo hay, que debe dejarte tan frío como un pez, que digo yo pero... quién soy yo para decir? como mucho para imaginar y para encontrarme de golpe con la ganas irresistibles de acabar de monje cartujo alejada de tanta estupidez, si me permite el término, de tanta adolescencia mal resuelta o tanto climaterio mal llevado.

Pero es que debo ser muy sosa o que viví lo que debía vivir en su momento y ahora no me da la gana de hacerme brotar el acné porque unos cuantos desesperados lo vendan como imprescindible. Y es que no lo es ni siquiera se le acerca.


Usted debe saber de escaparates vacios, no? pues así me da a mí.

Y el resto... el mundo es grande y lleno de garabatos.

Un beso y un lápiz

El peletero dijo...

Así es el mundo, querida Marga, deprisa, deprisa. Un conocido mío, alcohólico, ahora ya no bebe, me decía que se emborrachaba para caer desmayado y perder el mundo de vista, que eso era lo que deseaba y le gustaba del alcohol, perder el mundo de vista y la conciencia de sí mismo.

Según parece, a la gente, normalmente, les cuesta mucho soportarse a sí misma, su yo, su identidad, o como le quiera llamar, es una especie de losa que ni el más fuerte de los titanes es capaz de llevar en sus espaldas, así que de lo que se trata es, precisamente, de perderla lo más rápido posible, o al menos de aligerarla y eso se consigue con la velocidad que te evita ver el paisaje y verte a ti mismo. La vida se convierte en algo parecido a esos viajes programados que en 7 días te enseñan. Por decir algo, Italia.

Y a otra cosa mariposa que no hay tiempo que perder.

Besos de mariposa.