viernes, 23 de enero de 2015

Have funDiari d’hivern (7)

Have fun.

Avui tenia hora a cal dentista per fer-me una neteja bucal, però només llevar-me aquest matí la seva secretària m’ha telefonat per a anul·lar la visita perquè el metge, m’ha dit nerviosa, va patir ahir un accident de motocicleta i s’ha trencat el fèmur a l’alçada del genoll, que estava ingressat a l’hospital i que ja em telefonarà d’aquí a uns quinze dies quan li donin l’alta mèdica. L’he desitjat que es millorés i m’he quedat pensatiu i amoïnat mirant-me al mirall del lavabo, amb cara de son, despentinat, amb el telèfon en una ma, i el raspall de dents a l’altra i vestit encara amb el pijama. Fas mala cara, noi, m’he dit tot seriós, t’has d’afilar i pujar més les puntes del bigoti.

A l’arribar a la botiga he recollit la correspondència de la bústia i, apart de les factures habituals, m’he trobat amb una carta publicitària dirigida a mi d’una empresa que es dedica a fabricar i a instal·lar aparells audiòfons i a realitzar també proves de oïda per prevenir la sordesa. Es veu que estadísticament ja formo part de la població amb una clara propensió a estar sord. No sé què pensar, però m’he deprimit.  

També m’ha telefonat una de les meves dues companyies telefòniques que tinc per fer-me una oferta en contra de l’altra i així acaparar-ho tot. L’oferiment és millor, sens dubte, però aquestes companyies em posen nerviós, semblen inventades per en Franz Kafka i, en conseqüència, tampoc sé què pensar i també m’he deprimit.

Aquest migdia, a l’hora de dinar, ha vingut el lampista per canviar-me l’aixeta de la cuina que ahir es va trencar inundant-me l’armari de sota on guardo els detergents, sabons i estris de neteja; semblava un diluvi de finals d’estiu, tot va quedar xop. Per sort ja està solucionat, net, sec i ben ordenat com es veu a la fotografia. El lampista m’ha cobrat una quantitat elevada per menys d’una hora de feina. Això em passa per no saber canviar per mi sol una simple aixeta de cuina. Al veure la factura amb el seu corresponent IVA, com és natural, m’he deprimit, així no deixaré mai de ser pobre, he pensat.

A mitja tarda, però, la Pepita, la contable de l’empresa que em porta els comptes, una noia molt simpàtica i eficient i que conec des de fa un munt d’anys, m’ha donat una petita alegria, m’ha comunicat la quantitat que he de pagar aquest mes d’IVA corresponent al quart i darrer trimestre del 2014, ha estat menor del que jo pensava, es veu que ho havia calculat malament. Tenia que haver-me alegrat més, és clar, però no sé, cada trimestre és igual, IVA, IRPF, declaracions, resums anuals , burocràcia comptable... tot molt depriment.

He sopat poca cosa, una mica de bacallà arrebossat amb una ceba i un tomàquet escalibats i unes olives negres d’Aragó; a la televisió no feien cap pel·lícula  interessant fora d’un reportatge sobre els esculls de corall del Pacífic. Al veure els blaus turquesa d’aquelles aigües m’ha sobrevingut un sobtat excés de malenconia i  tristesa al recordar als Mars del Sud quan de jovenet volia ser Gauguin.

Ja un cop a dins del llit he llegit un molt bon text curt d’en Roberto Bolaño sobre Borges sense anomenar-lo directament pel seu nom que es titula ·El bibliotecario valiente on s’afirma una cosa ben curiosa i desconcertant a primera vista, però que comprenc perfectament; diu Bolaño que va afirmar Borges: “Dijo que su primera lectura del Quijote la hizo en inglés y que ya nunca más le pareció tan bueno como entonces.”

M’he adormit entotsolat, intranquil i melangiós, rumiant en l’IVA que he de pagar el dia 23 i trobant estrany que els lampistes s’acabin trencant el fèmur fent només de comptables quan, en canvi, els dentistes valents viuen feliços a la Polinèsia, aliens a tot, sords, cecs, muts i sense aixetes que els pertorbin la vida dedicada, tota ella, a aprendre a tocar l’ukelele amb una mica gràcia.

Aloha.

-----------------------------------------

Diario de invierno (7)

Have fun.

Hoy tenía hora con el dentista para hacerme una limpieza bucal, pero nada más levantarme esta mañana su secretaria me ha llamado para anular la visita porque el médico, me ha dicho nerviosa, sufrió ayer un accidente de motocicleta y se ha roto el fémur a la altura de la rodilla, que estaba ingresado en el hospital y que ya me llamará dentro de unos quince días cuando le den el alta médica. Le he deseado que se mejorara y me he quedado pensativo y preocupado mirándome en el espejo del lavabo, con cara de sueño, despeinado, con el teléfono en una mano, y el cepillo de dientes en la otra y vestido aún con el pijama. Haces mala cara, chico, me he dicho serio, has de afilar y subir más las puntas del bigote.

Al llegar a la tienda he recogido la correspondencia del buzón y, aparte de las facturas habituales, me he encontrado con una carta publicitaria dirigida a mí de una empresa que se dedica a fabricar e instalar aparatos audífonos y realizar también pruebas de oído para prevenir la sordera. Se ve que estadísticamente ya formo parte de la población con una clara propensión a estar sordo. No sé qué pensar, pero me he deprimido.

También me ha llamado una de mis dos compañías telefónicas que tengo para hacerme una oferta en contra de la otra y así acapararlo todo. El ofrecimiento es mejor, sin duda, pero estas compañías me ponen nervioso, parecen inventadas por Franz Kafka y, en consecuencia, tampoco sé qué pensar y también me he deprimido.

Este mediodía, a la hora de comer, ha venido el fontanero para cambiarme el grifo de la cocina que ayer se rompió inundándome el armario de abajo donde guardo los detergentes, jabones y utensilios de limpieza; parecía un diluvio de finales de verano, todo quedó empapado. Por suerte ya está solucionado, limpio, seco y bien ordenado como se ve en la fotografía. El fontanero me ha cobrado una cantidad elevada por menos de una hora de trabajo. Esto me pasa por no saber cambiar por mí solo un simple grifo de cocina. Al ver la factura con su correspondiente IVA, como es natural, me he deprimido, así no dejaré nunca de ser pobre, he pensado.

A media tarde, sin embargo, Pepita, la contable de la empresa que me lleva las cuentas, una chica muy simpática y eficiente y que conozco desde hace un montón de años, me ha dado una pequeña alegría, me ha comunicado la cantidad que tengo que pagar este mes de IVA correspondiente al cuarto y último trimestre del 2014, ha sido menor de lo que yo pensaba, se ve que lo había calculado mal. Tenía que haberme alegrado más, claro, pero no sé, cada trimestre es igual, IVA, IRPF, declaraciones, resúmenes anuales, burocracia contable... todo muy deprimente.

He cenado poco, un pedazo de bacalao rebozado, una cebolla y un tomate escalibados con unas aceitunas negras de Aragón; en la televisión no hacían ninguna película interesante fuera de un reportaje sobre los arrecifes de coral del Pacífico. Al ver los azules turquesa de aquellas aguas me ha sobrevenido un repentino exceso de melancolía y tristeza al recordar los Mares del Sur cuando de jovencito quería ser Gauguin.

Ya una vez dentro de la cama he leído un muy buen texto corto de Roberto Bolaño sobre Borges sin nombrarlo directamente por su nombre que se titula El bibliotecario valiente donde se afirma una cosa bien curiosa y desconcertante a primera vista, pero que comprendo perfectamente; comenta Bolaño que afirmó Borges: "Dijo que su primera lectura del Quijote la hizo en inglés y que ya nunca más le pareció tan bueno como entonces."

Me he dormido ensimismado, intranquilo y melancólico, pensando en el IVA que tengo que pagar el día 23 y encontrando extraño que los fontaneros acaben rompiéndose el fémur haciendo sólo de contables cuando, en cambio, los dentistas valientes viven felices en la Polinesia, ajenos a todo, sordos, ciegos, mudos y sin grifos que les perturben la vida dedicada, toda ella, a aprender a tocar el ukelele con un poco gracia.

Aloha.No hay comentarios: