sábado, 13 de febrero de 2016

Bad boysIogurt caducat, o no

Diari d’hivern (13)

Bad boys.

Què és un bad boy?, no en tinc ni idea, però tot em fa pensar que bàsicament un bad boy, a l’igual que una bad girl, és un sad boy, un noi trist que encara no sap que la seva dolenteria és la conseqüència del seu enuig. Bad boy, sad boy, angry boyTant és, diferents variants del mateix en mil rostres diferents, alguns dels quals exposo a continuació i al final en una filera que hagués volgut ser una llista però que no ho és.

La Viquipèdia ens diu que una fila és una sèrie de persones o coses col·locades en una línia i que llista, en canvi, és una enumeració, generalment en forma de columna, de persones, coses i quantitats, i com exemple ens parla de les llistes electorals i les llistes de correus. Jo, el que sé, és que d’igual manera que hi ha dues classes de iogurts, els caducats i els no caducats, també hi ha dues classes de llistes bàsiques, les ordenades i les desordenades, les etiquetes html les diferencien de manera molt clara en aquest sentit i tothom que sàpiga llegir html sap que ol és completament diferent a ul.

Però aquesta no és pas una classificació suficient, tot el contrari, és pobra i curta. Per completar-la caldria afegir-hi varies classes i subclasses: les files i les llistes barrejades, que és un estat diferent i segurament superior a les desordenades perquè en la barreja pot haver un ordre amagat o un propòsit ocult; les subjectives, que són la conseqüència de prejudicis i rancúnies com les famoses llistes negres, amb les seves corresponents divisions entre les interessades i les tendencioses; les inconscients, les surrealistes, les absurdes, les aleatòries... També les llistes impossibles que llisten coses que no es poden llistar com la llista de dies que em queden per viure, etc. En qualsevol cas, la meva filera de bad boys, que no llista, és també, a més de desordenada, incomplerta perquè no estan tots els que ho són i, segurament tampoc, no tots els que afilero ho són; és a dir, i com deia Matahari, they are boys, yes, but are not really bad or not too bad, són nois, sí, però o no son realment dolents o no ho són pas gaire.

Fa uns dies a la Vanguardia, i en molts altres diaris, es feia una ressenya d’un llibre titulat Llistes memorables de Shaun Usher on es diu que l’autor ha rastrejat nombrosos arxius per crear aquesta "llista de llistes", algunes d'elles de fa milers d'anys. He de reconèixer que sóc un amant de les files i de les llistes, llistes que inexorablement perdo i oblido dins de butxaques foradades i de neveres espatllades i al costat del famós iogurt caducat i les camises per planxar que guardo al congelador. També he d’admetre que sóc el famós creador del concepte de “fila grega”, que es caracteritza perquè es situa en primera posició en la filera qui arriba l’últim. No és broma, així era quan jo visitava Grècia per feina, no s'ha de donar a l'expressió cap connotació sexual.

Però, que és realment un bad boy? Repeteixo, no en tinc ni idea, l’únic que sé és que al contrari del que hom pensa no són pas les cares el reflex de les ànimes sinó que elles, les cares, són l’ànima mateixa feta carn com Jesús, que era precisament home i Déu alhora. Les cares són la matèria primera, segona i tercera de la que estan fetes les ànimes. És a dir, l’ànima està feta de rostre igual que la mel està feta de sucre i les bales de plom, que, com tothom sap, s’obté de l’or. Fora d’això no puc dir gaire més excepte que en aquesta vida, a una certa edat, gairebé tothom tenim la cara que ens mereixem, i que per sobreviure és imprescindible posseir un bon un rostre esculpit en granit o fos en plom molt millor que no pas amassat en mel, tot i recordant que una cara, pròpia o aliena, pot ser també una trampa de la que és molt difícil escapar.

Però..., tot plegat què dimonis significa? No significa res em temo, però jo voldria pensar que sí, i que en alguna banda ha d’haver alguna connexió amb alguna altra cosa que no sé exactament què és o que ara no recordo o que no sé veure-li la cara.

----------------------------

Diario de invierno (13)

Bad boys.

¿Qué es un bad boy ?, no tengo ni idea, pero todo me hace pensar que básicamente un bad boy, al igual que una bad girl, es un sad boy, un chico triste que todavía no sabe que su maldad es la consecuencia de su enfado. Bad boy, sad boy, angry boy... Tanto da, diferentes variantes de lo mismo en mil rostros diferentes, algunos de los cuales expongo a continuación y al final en una hilera que hubiera querido ser una lista pero que no lo es.

La Wikipedia nos dice que una fila es una serie de personas o cosas colocadas en una línea y que lista, en cambio, es una enumeración, generalmente en forma de columna, de personas, cosas y cantidades, y como ejemplo nos habla de las listas electorales y las listas de correos. Yo, lo que sé, es que de igual manera que hay dos clases de yogures, los caducados y los no caducados, también hay dos clases de listas básicas, las ordenadas y las desordenadas, las etiquetas html las diferencian de manera muy clara en este sentido y todo el que sepa leer html sabe que ol es completamente diferente a ul.

Pero esta no es una clasificación suficiente, todo lo contrario, es pobre y corta. Para completarla habría que añadir varias clases y subclases: las filas y las listas mezcladas, que es un estado diferente y seguramente superior a las desordenadas porque en la mezcla puede haber un orden escondido o un propósito oculto; las subjetivas, que son la consecuencia de prejuicios y rencores como las famosas listas negras, con sus correspondientes divisiones entre las interesadas y las tendenciosas; las inconscientes, las surrealistas, las absurdas, las aleatorias... También las listas imposibles que listan cosas que no se pueden listar como la lista de días que me quedan por vivir, etc. En cualquier caso, mi hilera de bad boys, que no lista, es también, además de desordenada, incompleta, porque no están todos los que son y, seguramente tampoco son todos los que están; es decir, y como decía Matahari, they are boys, yes, but are not really bad or not too bad, son chicos, sí, pero o no son realmente malos o no lo son mucho.

Hace unos días en la Vanguardia, y en muchos otros periódicos, se hacía una reseña de un libro titulado Listas memorables de Shaun Usher donde se dice que el autor ha rastreado numerosos archivos para crear esta "lista de listas", algunas de ellas de hace miles de años. He de reconocer que soy un amante de las filas y de las listas, listas que inexorablemente pierdo y olvido dentro de bolsillos agujereados y de neveras estropeadas y junto al famoso yogur caducado y las camisas para planchar que guardo en el congelador. También tengo que admitir que soy el famoso creador del concepto de "fila griega", que se caracteriza porque se sitúa en primera posición en la fila quien llega el último. No es broma, en Grecia era así cuando yo la visitaba por trabajo, no hay que dar a la expresión connotaciones sexuales.

Pero, que es realmente un bad boy? Repito, no tengo ni idea, lo único que sé es que al contrario de lo que se piensa no son las caras el reflejo de las almas sino que ellas, las caras, son el alma misma hecha carne como Jesús, que era precisamente hombre y Dios al mismo tiempo. Las caras son la materia primera, segunda y tercera de la que están hechas las almas. Es decir, el alma está hecha de rostro al igual que la miel está hecha de azúcar y las balas de plomo, que, como todo el mundo sabe, se obtiene del oro. Fuera de eso no puedo decir mucho más excepto que en esta vida, a una cierta edad, casi todos tenemos la cara que nos merecemos, y que para sobrevivir es imprescindible poseer un buen un rostro esculpido en granito o fundido en plomo mucho mejor que amasado en miel, recordando que una cara, propia o ajena, puede ser también una trampa de la que es muy difícil escapar.

Pero..., todo esto ¿qué demonios significa? No significa nada me temo, pero yo quisiera pensar que sí, y que en alguna parte debe de haber alguna conexión con alguna otra cosa que no sé exactamente qué es, o que ahora no recuerdo o que no sé verle la cara.


Christopher Lee 

David Linch

Jean Paul Belmondo

Jimy Hendrix

Keith Richards

Robert Mitchum

Sean Penn

Brian Eno

Al Pacino

Alain Cuny

Alain Delon

Andy Warhol

Abthony Perkins

Billy the kid

Bob Dylan

Boris Karloff

Brett Anderson

Brian Ferry

Charlie Watts

Christopher Walken


Darth Maul

David Bowie 


 David Cronemberg


Denis Hooper 


 El peletero


 Eric Burdon


 Fanco Citti


 Frank Sinatra


 Henry Miller


 Ian Hunter


 Iggy Pop


Jack Palance

 James Coburn


James Dean


 Jim Jarmush


 Jim Morrison


 Joe Strummer


 Joe Dallesandro


 John Malkovitch


 John Lurie


 Johnny Holliuday


Johny Winter

 Joseph Morgan


 Lee Marvin


 Lou Reed


 Malcolm McDowell


Marlon Brando

 Martin Landau
 Matoshi Nagase


 Michaell Caine


 Miles Davis


 Morrisey


 Muhamad Ali


 Orson Wells


 Pier Paolo Pasolini


 Rainer Werner Fassbinder


 Ray Charles


 Robert Mapplethorpe


 Ronnie Wood


Samuel Jackson

 Sean Connery


 Steve Buscemi


 Steve McQueen


 Terence Stamp


Robert de Niro

Tom Waits

 Tom Jones


Tony & Hunt Sale

 Vitorio Gasman


 Wild Bill Hickok


Pier Paolo Pasolini i amics 

6 comentarios:

Anónimo dijo...

El concepte "bad boy" em porta immediatament al d'adolescència. No hi puc fer res. Visc envoltat d'aquesta malaltia i he de fer veure que no me n'adono. Serà per això que tardo mig curs a memoritzar els noms dels meus alumnes. Sóc capaç de recordar les cares i els gestos (sobretot), però la llista dels noms no em serveix de res. Sort de les fotos. Potser em passa perquè tots m'arriben amb data de caducitat. En canvi, amb els iogurts no faig cas de la data de caducitat. Me'ls menjo, a vegades, passats de setmanes.

La cara retrat de l'ànima. Sí si acceptem que l'ànima és una funció fisiològica més.

Tot Barcelona dijo...

Buena entrada
...y todas son caras de sexo masculino..cuanto menos curioso
¿ Quizá porque en el hombre se refleje mejor los estados de ánimo ?
Y las primeras todas fumando (esto te podría costar un disgusto con sanidad ) ¡¡¡
Y al respecto de lo que dice ENRIC, diferiría de que la cara es el espejo del alma, cuando lo desea, Mefistófeles se puede identificar con el cordero más tranquilo.
Por cierto, la de Palance es una cara de malo malote, y sin embargo, por lo que parece, era un bendito.
Salut ¡¡

El peletero dijo...

Tens, realment, Enric, una creu molt dura que suportar, viure envoltat d’adolescents. En la adolescència és quan germina la llavor d’aquesta dolenteria, que, segons com vagin les coses, pot convertir-se en una cosa seriosa, verinosa, o no.

Crec que sóc una persona fisonomista i crec també que no se m’oblida una cara, però els noms ja és una altra cosa. Amb la meva novia sempre dèiem de broma: “te’n recordes quans ens en recordàvem?”

En una bona definició del mútuament admirat pel Miquel i jo, Mario Bunge, diu, com molts altres, que si la digestió és la funció de l’estómac, el pensament i les seves altres funcions associades, psicològiques i emocionals, és la funció bàsica i primera del cervell, i en una mesura i proporció que no coneixem encara del tot, de la resta del cos. Aquesta, naturalment, és una definició materialista com no pot ser d’altre manera si ens cenyim al que fa el cas, de la resta en podem fer poesia i literatura, però poca cosa més.

El peletero dijo...

Sobre el engaño que puede causarnos Mefistófeles, querido Miquel, siempre he pensado que no se puede engañar a un hombre justo y no hay cordero falso que logre ocultar totalmente sus colmillos, pero… somos tan ciegos que nos lo creemos todo, básicamente cuando nos dicen lo que queremos oír.

Esta lista o fila de bad boys solamente la sustenta mis gustos y preferencias sin ninguna clase de rigor. En relación a que es solamente de hombres es natural al decir y titular el post como lo he hecho, sino lo hubiera titulado bad girls, ¿no te parece? Las bad girls son casi lo mismo que los bad boys, pero sólo casi, hay un matiz importante que los diferencia y que ahora no hace al caso especificar.

Salut.

Marga dijo...

Al bad boy del simple "nenaza", que diríamos en mi barrio, les suele separar un retrato. Una pose de más o de menos, me refiero. Como a casi todos en casi todo.

Pero aún así, de entre todos me quedo con usted, querido amigo!

Besos de lista sin listas.


El peletero dijo...

Gracias, querida Marga por elegirme a mí, es usted un encanto de mujer.

En realidad, en esta fila mía de bad boys solamente hay dos que lo son, Billy the Kid y Wild Bill Hickok, con ellos dos era mejor tener buenas relaciones que no malas, ambos eran de gatillo fácil.

Por lo demás, es cierto lo que dice Miquel, Jack Palance era un buenazo a pesar de su impresionante careto y de uno de sus papeles magistrales como ángel de la muerte que interpretó en la mítica “Raíces profundas”.

Y seguro que usted tiene también razón al pensar en que todo es en buena parte postureo y que en esta fila hay más de una “nenaza”. Pero tanto da. Mi preferido, mejorando lo presente es, y ha sido siempre, Ronnie Wood, su rostro es todo un monumento que merecería algún premio y no lo digo de broma.

Besos imitando los besos de un bad boy que, por otra parte, no tengo ni idea de cómo son.