lunes, 26 de junio de 2017

Of course I still love youDiari d’estiu (1)         

Of course I still love you

Aprofitant un viatge turístic per Espanya i Portugal m'ha vingut a visitar una estimada amiga. Amb ella parlava l'altre dia, mentre li ensenyava la meva Barcelona des del mirador del Carmel, sobre Brigitte Marie-Claude Trogneux, l’esposa de l’actual President de la República francesa, monsieur Macron, un cas especial dins de l’univers de dones que són atretes pels homes poderosos, els mascles alfes. Inevitablement vam recordar també les amants dels altres presidents francesos, molt aficionats a tenir-ne quantes més millor. En aquest sentit jo vaig pensar en l’escriptora Carmen Posadas i el seu interessant article. que podeu llegir aquí, defensant amb molt bon criteri a Julie Gayet, la jove amant d’Hollande.

De forma natural la conversa va derivar cap una altre mena de dones diferents, però similars: Les dones de personalitat mal dita masculina que no necessiten especialment homes poderosos al seu costat perquè elles ja ho són. Dones amb una gran ambició professional més enllà o conjuntament amb el desig de formar una família. Amb la capacitat de manar, de dirigir i de fer de guies. Dones molt intel·ligents, molt més que la majoria, i, per descomptat, que els homes comuns i no comuns. Responsables,  preparades, treballadores fins a l’extenuació, perfeccionistes com correspon a les persones exigents amb elles mateixes i amb els altres. Dones racionals que no desconeixen que de vegades hi ha raons que la raó ignora. Dones que tenen interessos  i projectes propis de la resta dels homes que les poden acompanyar al llarg de la seva vida.

Dones incomparables, interessants en l’ampli sentit de la paraula. Estranyament seductores i pertorbadorament atractives, amb una sexualitat a flor de pell que t’atrapa com un encanteri. Belles més que guapes que també, però amb una bellesa especial que només tenen els éssers únics, els éssers diferents que mai són, per definició i per a ningú, indiferents. Misterioses,  nocturnes. Dones amb un encant identificable per la majoria però inusual, poc comú, gens convencional, amb una gràcia lligada d’una manera notable a la seva personalitat i al seu caràcter. Dones que deixen una petjada inesborrable com te la deixaria una cremada de tercer grau.

També ens preguntàrem per la classe d’homes aptes no només per estimar-les sabent i estant disposats a viure’n les conseqüències, sinó pels capaços d’enamorar-les i seduir-les. La Posadas diu dels homes poderosos que:  “solen ser molt interessants. Interessants no pel seu compte bancari, no necessàriament pel que representen, sinó per com són, pel que fan, pels seus somnis i aspiracions. Això no és una cosa amb el que una dona es troba cada dia, ¿no és cert? No es tracta de dependència ni subordinació, cosa que ni busquem ni desitgem, sinó d'un aspecte per a mi fonamental de l'amor com és l'admiració cap a la nostra parella. Normalment aquests són homes forts, intel·ligents, als quals ningú els ha regalat res i que han arribat a on han arribat pel seu propi esforç. No hi ha res més atàvic que aquesta atracció. Des de la matinada de la humanitat, les dones hem buscat al líder del grup perquè ens protegeixi. Unes vegades creiem veure-ho en la bellesa, en la fortalesa física, en la joventut. Altres busquem més enllà de la simple atracció sexual, en el cervell, en un talent i una voluntat que s'hagi traçat seves metes i les hagi aconseguit.

He de reconèixer que jo també admiro els homes i les dones poderoses tot i que no busqui a cap líder ni lideresa del grup, busco una altra cosa. El meu preferit entre tots i totes elles i amb el que potser me n’aniria al llit per a sempre si m’ho demanés, malgrat que ni ell ni jo som gais, és l’Elon Musk, el cap de Tesla i SpaceX. I ho faria sobre tot per una qüestió poètica i no pas per una altra cosa. Per l’encert d’haver posat a la barqueta que recull a l’alta mar les primeres fases recuperades dels seus llançadors Falcon, el nom de “Of course I still love you”.

La meva amiga desconeixia l’anècdota, però li va agradar tant que diu que li escriurà una carta a l’Elon per felicitar-lo i que li enviarà com a regal adjunt un paquet d’un cafè boníssim que fan al seu país, Colòmbia, i que es diu Amor perfecto. 

----------------------

La clau és,  como afirma la Posadas,  proposar-se una meta y assolir-la?  I si no s'aconsegueix i es fracassa?  I si la meta és mediocre? I si no es té cap meta? Se n‘ha de tenir necessàriament una? Què es pot trobar de sexual més enllà de la "simple atracció sexual"?

Penso que pel jovenet Macron, Brigitte era una dona poderosa quan la va conèixer al ser la seva professora. La pregunta és també: ella s’hagués enamorat si no hagués vist en aquell noiet al futur President de la República?, continuarien casats si ell hagués preferit dedicar-se a la filatèlia monocroma? 
Diario de verano (1)

Of course I still love you

Aprovechando un viaje turístico por España y Portugal me ha venido a visitar una querida amiga. Con ella hablaba el otro día, mientras le enseñaba mi Barcelona desde el mirador del Carmel, sobre Brigitte Marie-Claude Trogneux, la esposa del actual Presidente de la República francesa, monsieur Macron, un caso especial dentro del universo de mujeres que son atraídas por los hombres poderosos, los machos alfas. Inevitablemente recordamos también las amantes de los otros presidentes franceses, muy aficionados ellos a tener cuantas más mejor. En este sentido yo pensé en la escritora Carmen Posadas y su interesante artículo que podéis leer aquí, defendiendo con muy buen criterio a Julie Gayet, la joven amante de Hollande.

De forma natural la conversación derivó hacia otra clase de mujeres diferentes, pero similares: Las mujeres de personalidad mal llamada masculina que no necesitan especialmente a hombres poderosos a su lado porque ellas ya lo son. Mujeres con una gran ambición profesional más allá o conjuntamente con el deseo de formar una familia. Con la capacidad de mandar, de dirigir y de hacer de guías. Mujeres muy inteligentes, mucho más que la mayoría, y, por supuesto, que los hombres comunes y no comunes. Responsables, preparadas, trabajadoras hasta la extenuación, perfeccionistas como corresponde a las personas exigentes con ellas mismas y con los demás. Mujeres racionales que no desconocen que a veces hay razones que la razón ignora. Mujeres que tienen intereses y proyectos propios de los hombres que las pueden acompañar a lo largo de su vida.

Mujeres incomparables, interesantes en el amplio sentido de la palabra. Extrañamente seductoras y perturbadoramente atractivas, con una sexualidad a flor de piel que te atrapa como un hechizo. Bellas más que guapas que también, pero con una belleza especial que sólo tienen los seres únicos, los seres diferentes que nunca son, por definición y para nadie, indiferentes. Misteriosas, nocturnas. Mujeres con un encanto identificable por la mayoría pero inusual, poco común, nada convencional, con una gracia ligada de una manera notable a su personalidad y su carácter. Mujeres que dejan una huella imborrable como te la dejaría una quemadura de tercer grado.

También nos preguntamos por la clase de hombres aptos no sólo para amarlas sabiendo y estando dispuestos a vivir las consecuencias, sino por los capaces de enamorarlas y seducirlas. Posadas dice de los hombres poderosos que: "suelen ser muy interesantes. Interesantes no por su cuenta bancaria, no necesariamente por lo que representan, sino por cómo son, por lo que hacen, por sus sueños y aspiraciones. Eso no es algo con lo que una mujer se encuentra todos los días, ¿no es cierto? No se trata de dependencia ni subordinación, algo que ni buscamos ni deseamos, sino de un aspecto para mí fundamental del amor como es la admiración hacia nuestra pareja. Normalmente estos son hombres fuertes, inteligentes, a los que nadie les ha regalado nada y que han llegado a donde han llegado por su propio esfuerzo. No hay nada más atávico que esta atracción. Desde la madrugada de la humanidad, la mujeres hemos buscado al líder de la manada para que nos proteja. Unas veces creemos verlo en la belleza, en la fortaleza física, en la juventud. Otras buscamos más allá de la simple atracción sexual, en el cerebro, en un talento y una voluntad que se haya trazado sus metas y las haya logrado."

He de reconocer que yo también admiro a los hombres y a las mujeres poderosas aunque no busque a ningún líder ni líderesa de la manada, busco otra cosa. Pero mi favorito y favorita y con el que quizá me iría a la cama para siempre si me lo pidiera, aunque ni él ni yo somos gays, es Elon Musk, el dueño de Tesla y SpaceX. Y lo haría sobre todo por una cuestión poética y no por otra cosa. Por el acierto de haber puesto a la barquilla que recoge en alta mar las primeras fases recuperadas de sus lanzadores Falcon, el nombre de "Of course I still love you".

Mi amiga desconocía la anécdota, pero le gustó tanto que dice que le escribirá una carta a Elon para felicitarlo y que le enviará como regalo adjunto un paquete de un café buenísimo que hacen en su país, Colombia, y que se llama Amor perfecto.

----------------------

La clave es, como afirma Posadas, proponerse una meta y lograrla?  Y si no se logra y se fracasa?  Y si la meta es mediocre? Y si no se tiene ninguna meta? Hay que tener necesariamente una? Qué se puede encontrar de sexual más allá de la "simple atracción sexual"?


Pienso que para el jovencito Macron, Brigitte era una mujer poderosa cuando la conoció al ser su profesora . La pregunta es también: ¿ella se habría enamorado si no hubiera visto en aquel muchachito al futuro Presidente de la República?, ¿continuarían casados si él hubiese preferido dedicarse a la filatelia monocroma? 


3 comentarios:

Francesc Puigcarbó dijo...

No serà que ella l'ha fet President de la República, com es deia de Hillary amb el seu marit?
La pregunta és, una dona jove, formada, intel·ligent, independent, per que necesita un home?
nomès pel poder, i a estones. Com un kleenex, usar i llençar.

Rodericus dijo...

T´has ficat en una galaxia infinita e insondable : les relacions home-dona.

N´hi han totes les variaciòn possibles, i cada una diferent a les hores.

Comparteixo l´opinió d´en Francesc : una dona jove, culta, preparada e independent no necessita a un home per absolutament res al seu costat.

Las necessitats es poden resoldre en una nit o en un cap de setmana. Altre cosa es el mite de l´amor que es ven a la nostra societat, que per ellas es un parany que acaba limitan la seva independencia.

Una braçada.

El peletero dijo...

Em disculpareu, Francesc i Rodericus, perquè us responc des del mòbil.

Crec que teniu moltíssima raó. Una dona jove, intel·ligent i preparada no necessita a un home per a res.

O sí.

La visita de la meva amiga ha fet que parléssim d'aquestes coses després de molts anys.

He de reconèixer que m'agrada (segons la interlocutora) parlar d'aquesta galàxia