lunes, 26 de octubre de 2015

La fi del món



Diari de tardor (11)

La fi del món

Hom no pot fugir de l’amor ni d’un huracà quan t’atrapa en mig del desert o de la ciutat que es la vida, ambdues coses et segresten i cap d’elles demana rescat. Segurament, per aquesta raó l’Aleix, el fill del Jordi, se n’ha anat a la fi del món, exactament a Yekaterinburg (Екатеринбу́ргa), a buscar a la Dina, el seu amor i el seu huracà, tot en una sola cosa. I per aquest motiu també ho vull celebrar jo acariciant un vell i bell record que no diré, i ho faig penjant en aquesta finestra meva de vidres permanentment bruts una escena que ben segur, com la mateixa Yekaterinburg, és d’algun país eslau, un senzill i entendridor vídeo casolà d’una parella ballant desimbolta un famosíssim twist.

En el món tot gira, des d’ell mateix fins els vents, els ventiladors, els cavallets i les galàxies, des de l’ADN a l’aigua de les piques quan s’esmuny pel forat que du cap a un tenebrós laberint de tuberes i clavegueres que no em puc ni imaginar. Així són les coses i així continuaran sent en el futur perquè res no canvia ni mai ho ha fet ni mai tampoc ho farà. Per sort el twist, aquest vent que gira i gira com una trituradora per a picar carn, et fa comprendre, encara que sigui d’una manera cursi, que la noia que balla amb tu és la més bonica del món i que la teva vida depèn de la seva abraçada que com la d’un ós no deixarà mai que passis ni fred ni angoixa, no permetrà tampoc que la por t’atrapi perquè en cada un dels seus petons hi ha la constància de l’amor present i l’esperança de més amor encara en el futur, perquè l’amor lliga el passat, el present i el futur en una sola cosa com l’oli i l’ou es lliguen en una maionesa.

Per això hom no pot fugir de l’amor ni d’un remolí quan t’atrapa en mig de la tempesta marina que es la vida, ambdues són un verí, una droga que si no et mata et ressuscita.
Segurament, aquest és el motiu per el que l’Aleix, el fill del meu amic Jordi, se n’ha anat a buscar a la Dina, el seu amor i el seu remolí alhora, i ho ha fet a la fi del món, més enllà del Tàrtar, exactament a Yekaterinburg (Екатеринбу́ргa). Per aquesta raó, vull aprofitar jo també l’avinentesa per reviure íntimament un vell i bell record que no explicaré, i ho faig penjant en aquesta finestra meva de vidres que sempre necessiten una bona neteja, una escena que ben segur, en honor a la mare Rússia, és d’algun país eslau, un senzill i entendridor vídeo casolà d’una parella ballant desvergonyida en públic un famosíssim twist.

En el món tot gira, els planetes, el sol, els cometes, els estels, les nòries i els pollastres a l’ast, tot es cargola com la nostra espiral cromosòmica i els amants quan s’estimen com els ous quan es baten per a fer-ne truites o remenats. Així són les coses i així continuaran sent en el futur perquè res no canvia perquè encara que volgués no podria. Per sort, el twist, aquest vent que gira i gira com una liquadora per a fer sucs ecològics, et fa comprendre, encara que sigui d’una manera naïf i romàntica, que la noia que balla amb tu és la més preciosa del món i que la teva vida depèn del seu gest més fàcil, de la seva abraçada que com la de la mare no deixarà mai que res et faci mal ni permetrà tampoc que el temor i l’angoixa t’atrapin perquè en cada una de les seves carícies hi ha la promesa de l’amor incondicional i l’esperança de més amor encara en el futur, perquè l’amor suma i mai resta i no ocupa lloc com el saber, encara que sí, com el saber també, consumeix temps que com tothom sap és or que pesa més que el plom més pesat.

Per això també, a més de les trituradores per a picar carn i les liquadores per a fer sucs, s’han  inventat els coets que amb la necessària acceleració mantinguda el temps adequat aconsegueixen la corresponent velocitat d’escapatòria que no és pas cap altra que la famosa línia recta que no gira, mite matemàtic i geomètric tan quimèric que, per dir, diuen com si fos fàcil de dir, et condueix directament a la fi del món, però no és pas cert perquè el món encara que finit és il·limitat, i en aquesta mena de móns il·limitats els viatges mai acaben ni finalitzen perquè els viatgers sempre tornen al punt de partida inicial; en aquesta mena de móns també la seva fi està a qualsevol banda, aquí i allà, en nosaltres mateixos, en mi i en tu, i així és perquè és així i perquè no pot ser pas de cap altra manera diferent i perquè, com ja hem dit, tot gira i no para de girar, tot dona voltes i un no pot fugir per més que vulgui de l’amor ni d’un huracà quan t’atrapa, segurament per aquesta raó jo guardo sempre a la butxaca una capseta de Biodramina.

------------------------------------------

Diario de otoño (11)

El fin del mundo

No se puede huir del amor ni de un huracán cuando te atrapa en medio del desierto o de la ciudad que es la vida, ambas cosas te secuestran y ninguna de ellas pide rescate. Probablemente por esta razón Aleix, el hijo de Jordi, se ha ido al fin del mundo, exactamente a Yekaterinburg (Екатеринбу́ргa), a buscar a Dina, su amor y su huracán, todo en una sola cosa. Y por este motivo también lo quiero celebrar yo acariciando un viejo y hermoso recuerdo que no diré, y lo hago colgando en esta ventana mía de cristales permanentemente sucios una escena que seguramente, como la misma Ekaterinburgo, es de algún país eslavo, un sencillo y enternecedor video casero de una pareja bailando desenvuelta un famosísimo twist.

En el mundo todo gira, desde el mismo mundo hasta los vientos que lo baten, los ventiladores, los tiovivos y las galaxias, desde el ADN al agua de los fregaderos cuando se desliza por el agujero que lleva hacia un tenebroso laberinto de tuberías y alcantarillas que no me puedo ni imaginar. Así son las cosas y así seguirán siendo en el futuro porque nada cambia ni nunca lo ha hecho ni nunca tampoco lo hará. Por suerte el twist, este viento que gira y gira como una trituradora para picar carne, te hace comprender, aunque sea de una manera cursi, que la chica que baila contigo es la más bonita del mundo y que tu vida depende de su abrazo que como el de un oso no dejará nunca que pases ni frío ni angustia, no permitirá tampoco que el miedo te atrape porque en cada uno de sus besos existe la constancia del amor presente y la esperanza de más amor aún en el futuro, porque el amor liga el pasado, el presente y el futuro en una sola cosa como el aceite y el huevo se ligan en una mayonesa.

Por eso no se puede huir del amor ni de un remolino cuando te atrapa en medio de la tormenta marina que es la vida, ambas son un veneno, una droga que si no te mata te resucita. Seguramente, este es el motivo por el que Aleix, el hijo de mi amigo Jordi, se ha ido a buscar a Dina, su amor y su torbellino al mismo tiempo, y lo ha hecho al fin del mundo, más allá del Tártaro, exactamente a Yekaterinburg (Екатеринбу́ргa). Por ello, quiero aprovechar yo también la ocasión y revivir íntimamente un viejo y hermoso recuerdo que no explicaré, y lo hago colgando en esta ventana mía de cristales que siempre necesitan una buena limpieza, una escena que seguramente, en honor a la madre Rusia, es de algún país eslavo, un sencillo y enternecedor video casero de una pareja bailando desvergonzada en público un famosísimo twist.

En el mundo todo gira, los planetas, el sol, los cometas, las estrellas, las norias y los pollos al carbón, todo se atornilla como nuestra espiral cromosómica y los amantes cuando se aman como los huevos cuando se baten para hacer tortillas o revueltos. Así son las cosas y así seguirán siendo en el futuro porque nada cambia porque aunque quisiera no podría. Por suerte, el twist, este viento que gira y gira como una licuadora para hacer zumos ecológicos, te hace comprender, aunque sea de una manera naïf y romántica, que la chica que baila contigo es la más preciosa del mundo y que tu vida depende de su gesto más fácil, de su abrazo que como el de la madre no dejará nunca que nada te haga daño ni permitirá tampoco que el temor y la angustia te atrapen porque en cada una de sus caricias hay la promesa del amor incondicional y la esperanza de más amor aún en el futuro, porque el amor suma y nunca resta y no ocupa lugar como el saber, aunque sí, como el saber también, consume tiempo que como todo el mundo sabe es oro que pesa más que el plomo más pesado.

Por eso también, además de las trituradoras para picar carne y las licuadoras para hacer zumos, se han inventado los cohetes que con la necesaria aceleración mantenida el tiempo adecuado alcanzan la correspondiente velocidad de escape que no es otra que la famosa línea recta que no gira, mito matemático y geométrico tan quimérico que, por decir, dicen como si fuera fácil de decir, te conduce directamente al fin del mundo, pero no es cierto porque el mundo aunque finito es ilimitado, y en este tipo de mundos ilimitados los viajes nunca terminan ni finalizan porque los viajeros siempre vuelven al punto de partida inicial; en este tipo de mundos también su fin está en cualquier parte, aquí y allá, en nosotros mismos, en mí y en ti, y así es porque es así y porque no puede ser de ninguna otra manera diferente y porque, como ya hemos dicho, todo gira y no para de girar, todo da vueltas y uno no puede huir por más que quiera del amor ni de un huracán cuando te atrapa, seguramente por esta razón yo guardo siempre en el bolsillo una cajita de Biodramina.

8 comentarios:

Tot Barcelona dijo...

Deseo de todo corazón que Aleix, el hijo de tu amigo Jordi, tenga exito en su escapada.
Salut, brindo por él.

Anónimo dijo...

Plas, plas, querido Peletero.

Sus vueltas hoy me han llevado a torbellinos compartidos, me han traido a esos mismos torbellinos. Y la forma de hacelo digna del mejor experimentador de letras, con letras.

Besos girando y el mundo ahí.

Marga

(Sigo con problemas y lo que te rondaré morena, por lo que se ve)

Anónimo dijo...

La física no ens permet escapar d'aquest gir constant. Gira la Terra, gira el Sistema Solar, gira la galàxia... i girem nosaltres en el vertigen que esdevé de la nostra pròpia consciència, de pensar-nos, i de saber-nos girant al voltant dels altres, que ens absorbeixen com a satèl·lits atrapats per la força de les emocions.

Xitus dijo...

Certament aquests tornados t'enxampen quan menys t'ho esperes i quan ets dins et mareges i segons com estiguis quan t'enxampa ho fa més o menys, en un sentit o en un altre. No se sap quan duren els tornados. S'aixequen un bon dia i un altre dia s'acaben, com tot; i com tot, no sabem quan.

El peletero dijo...

Esperemos que todo vaya bien Miquel. Gracias i salut

El peletero dijo...

Gracias, querida Marga, viniendo de usted es para mí mucho más valioso su elogio.

En los torbellinos también se conoce a mucha gente, no me extrañaría que usted y yo nos hubiéramos encontrado dando vueltas en alguno.

Iba a decir que besos de rosca porque viene a cuento del tema del post, pero no lo digo. :-))

Besos normalitos.

Cárguese de paciencia, según parece el problema lo tiene en su cuenta de Google, si tiene guardados o recuerda, los datos de usuario no debería tener problemas, pero en fin, el mundo digital es ás misterioso que todos los misterios juntos y revueltos.

El peletero dijo...

La física en posa límits, Enric, però també ens obra horitzons insospitats i portes que no haguéssim mai pensat en traspassar.

El viatge i el no viatge, el retorn, la ciutat com la llar, casa nostra, anar i venir, marxar i tornar i els somnis de l'amor i els lligams que establim els humans, els uns amb els altres, lligams que igualment ens posen límits i alhora també ens obra portes a móns nous i a nous horitzons mai imaginats.

Una abraçada.

El peletero dijo...

Res es pot predir, Xitus, ni les coses en sí, ni el seu començament ni el seu final, així que gaudeix del viatge, del paisatge i del paisanatge, i més ara que som en ple canvi climàtic!!!

X.