sábado, 8 de julio de 2017

L’Escola Massana (confidències d’un amic)Diari d’estiu (4)

L’Escola Massana (confidències d’un amic)

El proper dia 14 l’Escola Massana canvia de seu i un amic (no sóc jo)  em parla dels seus records que reprodueixo aquí i sobre els que no cal fer pas cap comentari:

“...i tant, amb uns records entranyables, una de les millors èpoques de la meva vida.

No només hi vaig estudiar disseny, sinó també dibuix i pintura els estius, i un curs sencer de ceràmica.

En el mateix conjunt d'edificis de l'antic Hospital de la Santa Creu, estava allotjat l'Institut de les Arts del Llibre, on vaig també fer un curs de gravat i litografia.

La Massana, que és una escola municipal, quan hi vaig entrar era el més avançat i nou que hi havia, superior a la Llotja (Escola d'Arts i Oficis). L'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, anava per un altre costat, ensenyament clàssic segons les "acadèmies".

Com dius molt bé, el lloc és molt bonic, i concretament l'edifici de La Massana té un encant insuperable. Jo m'hi sentia molt feliç, còmode, i amb un ambient "bohemi" d'artista que em seduïa d'allò més. Anar cap a La Massana, amb la meva carpeta de cintes sota el braç, em feia enlairar un parell de pams de terra.

El nou edifici, està a la plaça de La Garduña, allà mateix, molt a prop, un edifici modern que sembla està molt bé, obra de l'arquitecte Carme Pinós, una heroïna del seu ofici, exdona i exsòcia del malaguanyat Enric Miralles.

A La Massana, feia goig entrar-hi en plena activitat: A més de les aules per el disseny, hi havia tallers d'estampació de teixits, ceràmica, joieria, orfebreria, esmalts, i també escultura i pintura. En algun d'aquests oficis artesanals va tenir i té molt renom, com ara la joiera i la ceràmica, on han vingut promocions d'estudiants d'arreu del món, en especial del Japó.

En fi, disculpa el rotllo entusiasmat.”

--------------------------------

Disculpat.
Diario de verano (4)

La Escuela Massana (confidencias de un amigo)

El próximo día 14 la Escuela Massana cambia de sede y un amigo (no soy yo) me habla de sus recuerdos que reproduzco aquí y sobre los que no es necesario hacer ningún comentario:

“...y tanto, con unos recuerdos entrañables, una de las mejores épocas de mi vida.

No sólo estudié diseño, sino también dibujo y pintura los veranos, y un curso entero de cerámica.

En el mismo conjunto de edificios del antiguo Hospital de la Santa Creu, estaba alojado el Institut de les Arts del Llibre, donde también hize un curso de grabado y litografía.

La Massana, que es una escuela municipal, cuando entré era el más avanzado y nuevo que había, superior a la Llotja (Escola d'Arts i Oficis). La Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, iba por otro lado, enseñanza clásica según las "academias".

Como dices muy bien, el lugar es muy bonito, y concretamente el edificio de La Massana tiene un encanto insuperable. Yo me sentía muy feliz, cómodo, y con un ambiente "bohemio" de artista que me seducíamucho. Ir hacia la Massana, con mi carpeta de cintas bajo el brazo, me hacía despegar un par de palmos de tierra.

El nuevo edificio, está en la plaza de La Garduña, allí mismo, muy cerca, un edificio moderno que parece está muy bien, obra de la arquitecto Carme Pinós, una heroína de su oficio, ex mujer y ex socia del malogrado Enric Miralles.

En La Massana, daba gusto entrar en plena actividad: Además de las aulas para el diseño, había talleres de estampación de tejidos, cerámica, joyería, orfebrería, esmaltes, así como escultura y pintura. En alguno de estos oficios artesanales tuvo y tiene mucho renombre, como la joyera y la cerámica, donde han habido promociones de estudiantes de todo el mundo, en especial de Japón.

En fin, disculpa el rollo entusiasmado.”

--------------------------------


Disculpado.

No hay comentarios: